fbpx

Laseracupunctuur Terneuzen

problemen met uw spijsvertering of stoelgang?

Heeft u problemen met stoelgang, last van winderigheid ? Of heeft u moeite om uw eten te verteren, u een opgeblazen gevoel na de maaltijd en u wil uw spijsvertering verbeteren?  De combinatie van  acupunctuur , voetreflex en low-level-lasertherapie doet zeker wonderen.  Soms moet de voeding bekeken worden, of zijn er schimmels, slechte bacteriën of parasieten in het spel, maar ook dan is de laser een goede ondersteuning.

Heeft u een verwijsbrief van een arts nodig?

Dit is niet nodig. Ook hoeft u geen toelating te vragen aan uw verzekeraar.

Waar worden de behandelingen gegeven?

Bij laseracupunctuur-Terneuzen.
Baandijk 23 – Terneuzen
Voor een afspraak kunt u het beste bellen: 06-41554906

Therapeute Carine Binnenmarsch is geregistreerd bij het RBCZ en aangesloten bij de beroepsverenigingen CAT en Kwaliteitstherapeuten, waardoor de meeste aanvullende verzekeringen de behandelingen grotendeels vergoeden.
Deze instanties stellen hoge eisen aan de therapeuten wat betreft opleiding (minstens HBO)  en bijscholingen.
De therapeute is voetreflexologe en acupuncturiste met als specialisatie laser (COLLL.org) College voor Low-Level-Laser-therapie in München.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na de eerste drie behandelingen volgt er soms een onderhoudsbehandeling van één keer per vier of zes weken. Dit is altijd in overleg. Trouwens u voelt zelf het beste uw eigen lichaam aan.
Indien u na drie behandelingen geen verbetering voelt, is de kans reëel dat het niet zal werken.  In dat geval stop ik. Ik wil mensen niet onnodig aan het lijntje houden.

Hoelang duurt een behandeling?

Een gecombineerde behandeling (laser + voetreflex)  duurt 1 uur

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, u voelt er totaal niets van.

Hoeveel kost een behandeling?

Een gecombineerde behandeling (laser + voetreflex)  van 1 u kost € 75
Indien u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, krijgt u meestal € 40 per keer terug (raadpleeg uw polis)
Bij een aanvullende verzekering wordt u vergoed vanaf de eerste euro. U hoeft niet eerst (zoals bij de basisverzekering) uw eigen bijdrage van € 385 op te maken.

Hieronder nog wat nuttige informatie over de spijsvertering

De spijsvertering: van mond tot kont

Elke hap die je neemt, maakt een tocht van ongeveer acht meter. Voordat de restanten van die hap in het toilet belanden, zijn er maar liefst acht verschillende organen nodig om van je voeding poep te maken. De slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm en het microbioom halen voedingsstoffen uit je eten. Wat je lichaam niet kan gebruiken, houdt je spijsvertering apart. Dat vormt later je ontlasting. De alvleesklier en lever maken spijsverteringssappen die je eten helpen verteren. De galblaas dient als opslagplaats van gal. In totaal duurt je hele spijsvertering 24 tot 48 uur, afhankelijk van wat je precies gegeten hebt en hoeveel.
Het microbioom is bij de meeste mensen niet bekend, maar is heel belangrijk voor allerlei functies in ons lichaam. Het verhoogt onze weerstand en zorgt ervoor dat we ons fit voelen. Het chronische vermoeidheidssyndroom (CVS) vindt vaak zijn oorsprong in een slecht werkend microbioom. 

Problemen met spijsvertering of stoelgang kunnen flink verbeterd worden met low-level-lasertherapie. Deze therapie vorm combineer ik met voetreflexologie en/of acupunctuur. Ik heb hiermee al heel goede resultaten bereikt.

Verband tussen de darmen en de hersenen:

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er een directe relatie bestaat tussen de conditie van de darmen en de hersenen. Zo merkt u dat wanneer u stress ondervindt, ook vaak last heb van uw buik.  Lees hierover een artikel van de  stichting Darmgezondheid

De stoelgang vertelt veel over uw spijsvertering

Heeft u last van langdurige diarree of een brijige stoelgang?
De klacht bij diarree is waterdunne ontlasting, vaak meerdere keren per dag. Daarnaast komt de aandrang om naar het toilet te gaan meestal plotseling. Ook het ophouden lukt meestal niet of moeizaam. De ontlasting heeft bij diarree vaak een ander kleur en geur.

Of bent u eerder het type dat dagenlang niet naar de WC kunt? En als u dan wel kunt poepen, heel veel pijn ervaart omdat de stoelgang zo hard is? Of heeft u de ene keer last van te hard, de andere keer last van te dun? Hoe dan ook, voetreflexologie in combinatie met acupunctuur en low-level-lasertherapie zullen altijd de problemen met uw spijsvertering en stoelgang verbeteren.

spijsverteringsklachten