fbpx

Laseracupunctuur Terneuzen

medische lasers met frequenties
Low-level-laser-therapie met frequenties helpt goed bij artrose, klachten met spijsvertering. slapeloosheid en om te stoppen met roken

Het nut van medische laser met frequenties

Laserlicht  is bijzonder geschikt om te combineren met frequenties. Als een lichtimpuls wordt onderbroken, spreekt men van een frequentie. 1 Hertz (Hz) betekent 1 impuls/seconde. De bekendste frequentietherapie is van Paul Nogier, een Frans arts uit de vorige eeuw. Zijn methode werd verder uitgewerkt door o.a. de artsen Dr. Bahr, Dr. Rife en Dr. Reiniger. De wetenschap staat niet stil. Integendeel; men ontdekt steeds meer mogelijkheden om aandoeningen te verhelpen, soms zelfs zonder medicijnen.

Wat doet Low-level-laser-therapie (LLLT)?

LLLT vermindert de afhankelijkheid van medicijnen en wordt beschouwd als een veilige, natuurlijke en effectieve alternatieve therapie die kan helpen de behoefte aan opioïden en andere analgetica, ontstekingsremmers te verminderen of te elimineren. Stamcellen kunnen worden geactiveerd, waardoor meer weefselherstel en genezing mogelijk wordt.

Welke frequenties?

Het team van COLLL (College Low Level Lasertherapie) heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de werking van de verschillende frequenties op het lichaam. Zo zijn lage frequenties (10-100 Hz) het meest geschikt voor pijnbestrijding, middelmatige frequenties (100-500 Hz)  beter voor het behandelen van oedeem en de hoge frequenties (2000-5000 Hz) effectiever bij ontstekingen. De solfeggiofrequenties zijn  rustgevend  en hebben uitermate veel effect op het natuurlijk welzijn en het celmetabolisme. Bepaalde frequenties hebben het meeste effect als ze door elkaar worden gebruikt (sweeps) of in een bepaalde volgorde na elkaar (FI-banden).

Low-level-laser versus high-level-laser

In mijn praktijk gebruik ik enkel lasers met lage doseringen laserlicht (10 tot 500 milliwatt) , de zogenaamde Low Level Laser of “koude lasers”. De lage doseringen zijn ideaal om menselijke cellen te stimuleren. Behandelen met low-level-laser is volledig pijnloos en zonder bijwerkingen. Dit is natuurlijk anders in de wereld van de chirurgie. Daar zet men  lasers in van een hoger energieniveau of dosering om incisies te maken bij operaties (High Level Laser therapie).  Chirurgische ingrepen gebeuren met energiewaarden boven de 10 watt.

Is low-level-laser-therapie  gevaarlijk?

Bij een correct gebruik door een goed opgeleide therapeut is dit niet gevaarlijk.

Wetenschappelijk onderzoek

In april 2023 verscheen op PubMed een onderzoek naar de rol van low-level-laser-therapie bij bot-genezing Men concludeert dat dit het herstel van botweefsel stimuleert. De kwaliteit van leven van de patiënten verbetert doordat het bewegen makkelijker wordt en de pijn minder. LLLT heeft veel gunstige eigenschappen, waaronder eenvoudig gebruik, omdat het een niet-invasieve en niet-thermische benadering is.  Het heeft geen  bijwerkingen  in vergelijking met de farmacologische behandelingsbenaderingen. LLLT kunnen we dus beschouwen als een alternatieve en aanvullende therapie.

Welke lasers gebruik ik in mijn praktijk?

Deze nieuwste generatie van low-level-lasers geïntegreerde frequentiemogelijkheden, werd in 2021 ontwikkeld door MKW-Duitsland. Deze geavanceerde toestellen zorgen voor hele goede resultaten bij mijn cliënten.

De laserdouche voor het behandelen van grote gebieden

laserdouche

De laserpen voor kleine gewrichten en auriculotherapie (Ooracupunctuur)

De laserkam voor in het haar en ook gebruikt in de dierengeneeskunde

Laseracupunctuur Laserkam