fbpx
Menu ☰

Low-level-laser-therapie

het nut van de laser in de geneeskunde

Einstein is met zijn bekende kwantumtheorie de grondlegger van laserlicht (1916). Het duurde echter tot in 1962 dat radioloog/chirurg Dr. Endre Mester deze fenomenale uitvinding in de praktijk kon omzetten.

Laserlicht is niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij en wordt in allerlei gebieden gebruikt. Er is sindsdien ook veel onderzoek gedaan naar het nut van de laser in de geneeskunde.
MKW in Duitsland is een voorloper op dit gebied en heeft 35 jaar research ervaring in deze tak die tegenwoordig ook photo bio modulation (PBM) wordt genoemd. In nauwe samenspraak met de artsen ontdekte men welke  frequenties het best resoneren met de verschillende weefsels in ons lichaam.
Zo zijn het aantal Hertz dat wordt gebruikt voor het behandelen van bindweefsel anders dan voor slijmvlies, huid of kraakbeen.
In hun allernieuwste low-level-laser apparaten, ontwikkeld in 2021, kwamen zij met het neusje van de zalm. Zij ontwikkelden de high-tech lasers die programma’s bevatten om elk van deze weefsels te behandelen in functie van pijn, ontsteking of herstel.
Behandelen met low-level-laser is volledig pijnloos en zonder bijwerkingen (mits gebruikt door een goed opgeleide therapeut).  De behandelvorm is in Nederland nog weinig bekend, maar is van uitzonderlijke waarde omdat de meest uiteenlopende kwalen kunnen worden verholpen zonder gebruik van medicijnen.
Het gepotentieerde licht optimaliseert het celmetabolisme, wat te vergelijken is met de photosynthese in de plantenwereld. Dit versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en is in talloze gebieden inzetbaar. Wereldwijd wordt photo bio modulation al gebruikt in orthopedie, dermatologie,  oncologie, gynaecologie, inwendige ziekten en zelfs in de psychiatrie.