fbpx

Laseracupunctuur Terneuzen

Lasertherapie helpt bij artrose

Hoe werkt lasertherapie bij artrose?

Artrose is heel pijnlijk en komt vaak voor in de rug, nek, heup, knie, duim, de eindkootjes van de vingers en de tenen.

Mensen met artrose kunnen de volgende klachten hebben:

 • Pijn bij het opstaan
 • Pijn bij belasting
 • Minder goed bewegen
 • Stijfheid
 • Krakende gewrichten
 • Zwellingen van gewrichten
 • Verandering in lichaamshouding

Lasertherapie kan de klachten van artrose (en andere botaandoeningen) verminderen

Low-level-laser-therapie helpt enerzijds voor de pijn, anderzijds bevordert dit het herstel van bot en kraakbeen

In 2021 is er door de Duitse firma MKW een Low-Level-Laser ontwikkeld met de talrijke frequenties. De purr-sweep helpt bij diverse botproblemen. Deze sweep gebruikt meerdere frequenties door elkaar en heeft een uiterst positief effect op de pijn na breuken, het bindweefsel van het bewegingsapparaat, verstuikingen, problemen met gewrichtsbanden, osteoporose en artrose.

Een woordje uitleg over de purr-sweep

De purr-sweep vindt zijn oorsprong bij het spinnen van een kat. Onderzoek heeft uitgewezen dat “het spinnen van de kat” het herstel van haar botten stimuleert.  Daardoor zal een kat zelden haar poten breken of herstelt ze vlug als het wel eens mis gaat. Het kattegespin bestaat niet uit één toon maar uit meerdere frequenties. Eén losse frequentie helpt niet. Enkel het samenspel van de verschillende frequenties zijn helend. Dit in combinatie met low-level-lasertherapie doet wonderen.

Sommigen voelen zelfs na één behandeling al resultaat. Doordat de pijn vermindert, kun je makkelijker bewegen, en dat is weer goed voor de aanpak van de botaandoeningen, want bewegen blijft belangrijk.

Hoe werkt lasertherapie?

 • Ontstekingsprocessen worden op celniveau afgeremd.
 • Stamcel vorming wordt op verschillende manieren gunstig beïnvloed, waardoor weefselherstel mogelijk wordt. Zo zien we dat de laserbehandeling bij handartrose de typische vorming van knobbels (zogenaamde Heberdens nodules) kan verminderen.
 • Energiehuishouding, uithoudingsvermogen en weerstand van weefsel worden direct gunstig beïnvloed.
 • Afvoer van lymfe wordt gestimuleerd.
 • Vorming van nieuwe haarvaten wordt gunstig beïnvloed.

Helpt lasertherapie voor alle gewrichten met artrose?

Vingers, duimen, enkels, knieën en schouders zijn makkelijker te behandelen dan de rug en nek. Toch heb ik ook bij schouders en nek al heel goede resultaten bereikt,
doordat ik de laser combineer met andere frequenties. Vaak verkrampen mensen hun nek- en schouderspieren door pijn en/of stress. De Low-level-laser met de alpha-sweep heeft hierop dan weer een positief resultaat. Bij heel stramme schouderspieren behandel ik soms eerst met cupping of guasha. Als u voor de eerste keer komt is het soms wat zoeken welke behandelvorm en welke frequentie het best bij u werkt. Het ene lichaam is het andere niet en mensen reageren soms verschillend op eenzelfde therapie.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na de eerste serie behandelingen (3 tot 6 keer) volgt er soms een onderhoudsbehandeling van één keer per vier of zes weken. Dit is altijd in overleg. U voelt uw eigen lichaam namelijk het beste aan.” Indien u na drie behandelingen geen verbetering voelt, is de kans reëel dat het niet zal werken. De ziekte is dan te ver gevorderd. In dat geval stop ik. Ik wil mensen niet onnodig aan het lijntje houden. U moet resultaat voelen.

Hoe gaat een lasertherapie voor artrose in zijn werk?

De laser behandelt de aangedane plaats lokaal. Zoals u in onderstaande filmpjes kunt zien.

Knie

Elleboog

Nek

Duimen & vingers

Enkel

Onderrug

Schouders

Neuropathie op voetzolen

Hoelang duurt een behandeling?

Afhankelijk van de hoeveelheid gewrichten en de grootte van de zones: een kwartier tot een half uur. Per keer behandel ik maximum twee zones is omdat anders het lichaam overbelast wordt.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, u voelt er totaal niets van.

Hoeveel kost een behandeling?

Intake: € 45
Vervolgbehandelingen: 1 gebied: € 30 / 2 gebieden: € 45

Indien u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, krijgt u meestal € 40 per keer terug (raadpleeg uw polis). Behandelingen aangevuld met voetreflexologie (totale duur 1 uur) kosten €  75. Dit kan nuttig zijn als u ook andere kwalen heeft naast de artrose.

Bij een aanvullende verzekering wordt u vergoed vanaf de eerste euro. U hoeft niet eerst (zoals bij de basisverzekering) uw eigen bijdrage van € 385 op te maken.

Heeft u een verwijsbrief van een arts nodig?

Dit is niet nodig. Ook hoeft u geen toelating te vragen aan uw verzekeraar.

Waar worden de behandelingen gegeven?

Bij laseracupunctuur-Terneuzen.
Baandijk 23 – Terneuzen

Voor een afspraak kunt u het beste bellen: 06-41554906

Therapeute Carine Binnenmarsch is geregistreerd bij het RBCZ en aangesloten bij de beroepsverenigingen CAT en Kwaliteitstherapeuten, waardoor de meeste aanvullende verzekeringen de behandelingen grotendeels vergoeden. Deze instanties stellen hoge eisen aan de therapeuten wat betreft opleiding (minstens HBO)  en bijscholingen. De therapeute is voetreflexologe en acupuncturiste met als specialisatie laser (COLLL.org) College voor Low-Level-Laser-therapie in München.