fbpx
Menu ☰
Lasertherapie helpt bij artrose

Lasertherapie bij artrose

Artrose is heel pijnlijk en komt vaak voor in de rug, nek, heup, knie, duim, de eindkootjes van de vingers en de tenen.

Nu is er goed nieuws! Lasertherapie  helpt om de pijn van artrose te verminderen.

In 2021 is er door de Duitse firma MKW een Low-Level-Laser ontwikkeld met de frequenties van Purr-Sweep. Dit heeft een uiterst positief effect op de pijn. Sommigen voelen zelfs na één behandeling al resultaat.

Lasertherapie bevordert zelfs het herstel van artrose

Daarnaast zorgt de laser ervoor dat de cellen aan het werk worden gezet voor het herstel van de beschadigde cellen. Dit zorgt dus ook voor een effect op langere termijn.  Doordat de pijn vermindert, kun je makkelijker bewegen, en dat is weer goed voor de aanpak van de artrose. Ook werkt lasertherapie voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam op celniveau. Dat vertraagt het proces.

Mensen met artrose kunnen de volgende klachten hebben:

  • Pijn bij het opstaan
  • Pijn bij belasting
  • Minder goed bewegen
  • Stijfheid
  • Krakende gewrichten
  • Zwellingen van gewrichten
  • Verandering in lichaamshouding

De laserbehandelingen verminderen al deze klachten.

Helpt lasertherapie voor alle gewrichten met artrose?

Vingers, duimen, enkels, knieën en schouders zijn makkelijker te behandelen dan de rug en nek. Toch heb ik ook voor deze zones al gunstige effecten gezien. Het is dus altijd het proberen waard.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na de eerste serie behandelingen (3 tot 6 keer) volgt er soms een onderhoudsbehandeling van één keer per vier of zes weken. Dit is altijd in overleg. Trouwens u voelt zelf het beste uw eigen lichaam aan.
Indien u na drie behandelingen geen verbetering voelt, is de kans reëel dat het niet zal werken. De ziekte is dan te ver gevorderd. In dat geval stop ik. Ik wil mensen niet onnodig aan het lijntje houden.

Hoelang duurt een behandeling?

Afhankelijk van de hoeveelheid gewrichten en de grootte van de zones: een kwartier tot een half uur. Per keer behandel ik maximum twee zones is omdat anders het lichaam overbelast wordt.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, u voelt er totaal niets van.

Hoeveel kost een behandeling?

Intake: € 45
Vervolgbehandelingen: 1 gebied: € 30 / 2 gebieden: € 45
Indien u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, krijgt u meestal € 40 per keer terug (raadpleeg uw polis)
Behandelingen aangevuld met voetreflexologie (totale duur 1 uur) kosten €  70. Dit kan nuttig zijn als u ook andere kwalen heeft naast de artrose.
Bij een aanvullende verzekering wordt u vergoed vanaf de eerste euro. U hoeft niet eerst (zoals bij de basisverzekering) uw eigen bijdrage van € 385 op te maken.

Heeft u een verwijsbrief van een arts nodig?

Dit is niet nodig. Ook hoeft u geen toelating te vragen aan uw verzekeraar.

Waar worden de behandelingen gegeven?

Bij laseracupunctuur-Terneuzen.
Baandijk 23 – Terneuzen
Voor een afspraak kunt u het beste bellen: 06-41554906

Therapeute Carine Binnenmarsch is geregistreerd bij het RBCZ en aangesloten bij de beroepsverenigingen CAT en Kwaliteitstherapeuten, waardoor de meeste aanvullende verzekeringen de behandelingen grotendeels vergoeden.
Deze instanties stellen hoge eisen aan de therapeuten wat betreft opleiding (minstens HBO)  en bijscholingen.
De therapeute is voetreflexologe en acupuncturiste met als specialisatie laser (COLLL.org) College voor Low-Level-Laser-therapie in München.