fbpx

Laseracupunctuur Terneuzen

Laserlicht in de medische wereld
Einstein is met zijn bekende kwantumtheorie de grondlegger van laserlicht (1916). Het duurde echter tot in 1962 dat radioloog/chirurg Dr. Endre Mester deze fenomenale uitvinding in de praktijk kon omzetten.

Laserlicht deed zijn intrede in de medische wereld

Laserlicht is niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij en wordt in allerlei gebieden gebruikt. Er is sindsdien ook veel onderzoek gedaan naar het nut van de laser in de geneeskunde. MKW in Duitsland is een voorloper op dit gebied en heeft ondertussen 35 jaar research ervaring in deze tak die men tegenwoordig ook photo bio modulation (PBM) noemt. In nauwe samenspraak met de artsen zoals Nogier, Bahr, Reiniger, Rife ontdekte men welke  frequenties het best resoneren met de verschillende weefsels in ons lichaam. Zo is de hoeveelheid Hertz  voor het behandelen van bindweefsel anders dan voor slijmvlies, huid of kraakbeen. (zie verder op mijn site) MKW ontwikkelde in 2021  het neusje van de zalm. Zij brachten  high-tech lasers op de markt die programma’s bevatten om elk van deze weefsels te behandelen in functie van pijn, ontsteking of herstel. De behandelvorm is in Nederland nog weinig bekend, maar is van uitzonderlijke waarde omdat men  de meest uiteenlopende kwalen kan verhelpen zonder gebruik van medicijnen. Misschien houdt de pharmacie daarom het gebruik van laserlicht in de medische wereld tegen? Het gepotentieerde licht optimaliseert het celmetabolisme, wat te vergelijken is met de photosynthese in de plantenwereld. Uit onderzoek blijkt dat mitochondriën – de kleine energiefabriekjes in onze menselijke cellen – positief reageren op laserlicht. Ze zetten ons systeem aan tot herstel. Dat uit zich bijvoorbeeld in vermindering van pijn of ontsteking.Dit versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en is in talloze gebieden inzetbaar. Wereldwijd wordt laserlicht in de medische wereld al gebruikt in orthopedie, dermatologie,  oncologie, gynaecologie, inwendige ziekten en zelfs in de psychiatrie en de dierengeneeskunde.

Laser en acupunctuur: het licht glijdt door de meridianen

Vanzelfsprekend is er doorheen de jaren heel wat onderzoek uitgevoerd om het verschil in effect van acupunctuur met naalden en laseracupunctuur na te gaan. Zo toont een studie in Novosibirsk (1991) aan dat acupunctuurpunten het laserlicht als het ware opslorpen en doorgeven via de meridianen. Dit systeem werkt dus als een soort onderhuids “glasvezelnetwerk”. De prikkelgeleiding beïnvloedt op die manier de corresponderende organen en bevordert het herstel. Recente onderzoeken naar laseracupunctuur omvatten dan weer de geavanceerde beeldvorming van de hersenen, evenals verschillende andere moderne protocollen om verschillende fysiologische effecten op het lichaam te meten. Onderzoekers stelden bijvoorbeeld vast dat laserlicht op het acupunctuurpunt Bl 67, aan het nagelbed van de kleine teen, meetbare effecten in de hersenen gaf.